Tuesday, December 2, 2008

FUNGUS

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Photos taken by myself in my garden.


This is Coral fungi, Pycnoporus sanguineus. It is a poisonous pan-tropical white-rot fungus that recycles lignin. Its unique color helps identifying it. It often decaying logs in exposed places in the forest. Em Português chamamos este fungo de "orelha de pau". Ele cresce em troncos e cercas de madeira e recicla a lignina existente na madeira.



A fungus is a eukaryotic organism that is a member of the kingdom Fungi. The fungal kingdom has been estimated to contain about 1.5 million species. Fungi were once classified as plants. However, today they are placed in their own kingdom, somewhere "between" plants and animals, but most closely related to the latter. Ocurring worldwide, most fungi are largely invisible to the naked eye, living for the most part in soil, dead matter, and as symbionts of plants, animals, or other fungi. They perform an essential role in all ecosystems in decomposing organic and are indispensable in nutrient cycling and exchange. Many fungal species have long been used as a direct source of food, such as mushrooms and truffles and in fermentation of various food products, such as wine, beer and soy sauce. Fungi are being used as sources for antibiotics used in medicine, such as penicillin. Several species of the fungi are significant pathogens of humans and other animals. Some of the best known types of fungi are the edible and the poisonous mushrooms. Many mushroom species are toxic to humans, with toxicities ranging from slight digestive problems or allergic reactions as well as hallucinations to severe organ failures and death. (Wikipedia)

Os fungos (Fungi) são um vasto grupo de organismos classificados como um reino denominado Fungi, pertencente ao Domínio Eukaryota. Estão incluídos neste grupo organismos os cogumelos mas também muitas formas microscópicas, como bolores e leveduras. Foram já descritas umas 70.000 espécies, mas talvez existam até 1,5 milhões de espécies. Os fungos ocorrem em todos os ambientes do planeta e incluem importantes decompositores e parasitas. Fungos parasitas infectam animais, incluindo humanos, pássaros e insectos. Outros fungos parasitas infectam plantas, causando doenças como o apodrecimento de troncos e aumentando o risco de queda das árvores. Os fungos contribuem de forma decisiva para a preservação da diversidade biológica do nosso planeta e estão presentes, de mil formas, no nosso cotidiano. O pão que comemos necessita de um fungo, que age como fermento biológico A cerveja e todas as bebidas alcoólicas feitas a partir da fermentação também são produtos fúngicos. Associados a bactérias, atuam no ambiente como reguladores naturais da população de outros organismos. Daí o seu papel para a manutenção da biosfera ter importância igual à das plantas, pois eles são agentes da decomposição, permitindo a reciclagem de nutrientes. Um dos usos mais importantes dos fungos é, sem dúvida, a produção de medicamentos, como a penicilina. Há também fungos tóxicos e venenosos e os cogumelos alucinógenos. (Wikipédia)


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